Информацията, че България се е съгласила да приеме 6000 сирийци и

...
Информацията, че България се е съгласила да приеме 6000 сирийци и
Коментари Харесай

МС: България не е давала съгласие да приеме 6000 сирийци и афганистанци, за да влезе в Шенген

Информацията, че България се е съгласила да приеме 6000 сирийци и афганистанци в договорка по нови условия на Австрия за повдигане на ветото за Шенген е подправена вест. Това оповестиха от Министерския съвет в своята страница във Фейсбук.
Прочетете още
Както стана ясно към този момент, с цел да бъде вдигнато ветото за България и Румъния за въздушните и морски граници, страните са се съгласили с 5 условия. Двете страни са поели ангажимент за мултифилтърни контроли на границата сред Румъния и Унгария, както и България и Румъния. Ще има и засилен граничен надзор с Турция и Сърбия, както и бързо приемане на хората, търсещи леговище в Румъния или България. Освен това - австрийски и европейски контролни чиновници ще работят на летищата, само че ще има и непредвидени инспекции на австрийските летища. Като последна точка е записан задължението за разискване на действието на Шенген през 2024 година Въпреки това, у нас не престават разногласията дали страната ни ще одобри назад хиляди мигранти.

" Успехът на България с присъединението към Шенгенското пространство, първо по въздух и вода, пристигна в среда на огромна дезинформация от страни, които желаят да отклонят страната ни от европейския ѝ път и от високия стандарт на живот за хората у нас ", се споделя още в обявата. От Министерски съвет прецизираха, че няма нови условия, свързани с броя на мигрантите от Сирия и Афганистан, които България ще записва като страна членка на Шенген. " Страната ни ще продължи, както и до момента, да ползва Регламента Дъблин, подписан преди повече от 10 години ", се разяснява в известието.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР